Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и правим кладенче в средата му, в него изсипваме разбитите яйца, прясното мляко, олиото, бакпулвера, оцета и солта.
Замесваме на ръка умерено твърдо тесто, от което правим топки с големина на орех. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да отпочинат за 10 минути.
От всяка топка с помощта на нишесте разточваме тънка кора. В средата й изсипваме счуканите орехи. Събираме краищата на кората към средата и ги прихлупваме отгоре. Обръщаме всяка събрана кора обратно. Нареждаме розичките в тава, намазана с мазнина.
В отделен съд разтопяваме маслото и с него заливаме розичките. Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
Изваждаме ги и още топли ги заливаме с предварително приготвен студен сироп от сварените вода, захар и лимонов сок. Покриваме ги и ги оставяме да попият сиропа.