Начин на приготвяне
В купа смесваме маслото, яйцето, брашното, бакпулвера, захарта и ванилията и замесваме тесто, което оформяме на топка и поставяме на дъното на форма с ринга за торта. Внимателно оформяме ръб и набучваме блата с вилица, за да не бухва много.
Печем блата в предварително загрята умерена фурна, докато порозовее. Вадим го и го охлаждаме.
Разстваряме желатина във вода според инструкциите, изчакваме да набъбне и го втечняваме на водна баня или в микровълновата за кратко. Изсипваме го към сока и го прибираме в хладилника за 10-15 минути.
Подреждаме ягодите върху изстиналия блат и заливаме с желатина, прибираме в хладилника за поне 2 часа.
Вадим тортата и с помоща на остър нож я отделяме от ринга. Добре е да сме го намазали предварително с размекнато масло, така се отделя по-лесно.