Пилешко със стафиди

Пилешко със стафиди
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 300 г пресни
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • кимион
  • сол
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • бахар
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • стафиди - 40 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на едро и се задушава с малко олио и 3-4 с.л. вода. Към него се прибавят морковите и гъбите, нарязани на шайби. След като се задушат, се прибавят доматите, които предварително сме нарязали на дребно, и чесънът.

Оставя се сместа да покъкри, след което прибавяме брашното, размито с малко вода и подправките.

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, след което се обезкостяват, а месото режем на парчета.

Поставяме го в йенска тавичка. Към него прибавяме нарязаните картофи, стафиди и приготвеният сос със зеленчуци.

Доливаме около 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили бутчетата. Овкусяваме със сол и разбъркваме. Печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Да съвсем лек сладникав вкус се усеща.
17.05.2016 11:02
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сигурно е много приятно като наслажда на моменти от стафидите. Ще пробвам и аз.
17.05.2016 10:00
К К
К К
Много вкусно ястие!
16.05.2016 23:18