Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на едро и се задушава с малко олио и 3-4 с.л. вода. Към него се прибавят морковите и гъбите, нарязани на шайби. След като се задушат, се прибавят доматите, които предварително сме нарязали на дребно, и чесънът.
Оставя се сместа да покъкри, след което прибавяме брашното, размито с малко вода и подправките.
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, след което се обезкостяват, а месото режем на парчета.
Поставяме го в йенска тавичка. Към него прибавяме нарязаните картофи, стафиди и приготвеният сос със зеленчуци.
Доливаме около 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили бутчетата. Овкусяваме със сол и разбъркваме. Печем до готовност.
Коментари