Начин на приготвяне
Смесваме киселото мляко със содата, захарта, олиото и всичко се разбива до гладка смес. Смесваме и сухите съставки. Прибавяме сухите в мокрите, разбърква се добре.
Кексовата смес се излива в намазана с олио и поръсена с брашно форма. Печем в загрята фурна 180 градуса докато клечка за зъби, забита в сладкиша, излезе суха. Изважда се блатът и се охлажда.
Приготвя се сироп от гореща вода, захар и разтворимо кафе. Сладкишът се набожда с клечка и се сиропира в чиния. Разбива се в купа с миксер заквасената сметана, пудрата захар и свареният грис, докато се получи крем.
Намазваме крема върху изстиналия блат. Отгоре се нареждат парченца ягодки и поръсваме с настъргания шоколад. Оставя се в хладилника да стегне крема и сервираме. Да ви е сладко!
Коментари