Крем Ден и Нощ

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Крем Ден и Нощ2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 бр.
"Знаете ли защо този крем е наречен Ден и нощ?"

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 г бял и 100 г черен
  • прясно мляко - 1 л
  • сметана - 300 мл течна, сладка
  • нишесте - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 ампула есенция
  • какао - 2 с.л. сладко, за черния крем
  • желатин - 3 - 4 пакетчета, в зависимост от желаната от вас твърдост на крема
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете 2 вида шоколад. Сложете 1/2 от желатина да набъбне в малко студена вода. Загрейте 1/2 л прясно мляко заедно с 3 с.л. захар. Прибавете размита 1 и 1/2 с.л. нишесте в 150 мл течна сметана и малко прясно мляко към кипналото прясно мляко и бъркайте за минута-две.

Добавете 1/2 ампула ванилия и желатина, докато се разтвори и махнете от котлона. Сипете и объркайте с натрошения черен шоколад + 2 с.л. сладко какао. Разпределете шоколадовия крем на дъното на десертни купички, но ги пълнете наполовина, за да остане място и за бялата част. Сложете купичките да се стегнат за 3 часа в хладилник.

По същия начин пригответе останалата половина от продуктите за белия крем, като накрая разбъркате с натрошения бял шоколад. След като шоколадовия крем стегне, излейте в купичките белия крем и отново сложете да стегне. Поднесете крема Ден и Нощ обърнат в чинийка и гарниран със соса и плодовете от консерва коктейлни череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: