Начин на приготвяне
В купа с миксер разбиваме яйцата, след това (при непрекъснато разбиване) прибавяме маслото (разтопено), меда, захарта, малко брашно, бакпулвера, какаото и щипка сол. Спираме миксера и след това прибавяме по малко брашно, разбъркваме с шпатула, за да се получи кексова смес.
Изсипваме сместа върху кухненска хартия в правоъгълна или квадратна тавичка и печем на умерена фурна до готовност. След като блатът е готов го изваждаме от фурната и оставяме да изстине напълно (след като изстине се нарязва на правоъгълни парчета).
Докато изстива блатът си приготвяме крема. С миксер разбиваме сметаната и захарта до гъста пухкава пяна, след което към тях прибавяме и лимоновата кора, разбъркваме веднъж и кремът е готов.
Ягодите ги измиваме и разрязваме според големината им. След като всичко е готово декорираме, като върху парченца от блата първо слагаме от сметаната, след това тънки лентички от шоколада и накрая ягодите.
Коментари