Начин на приготвяне
В хладко мляко разтваряме маята, чукваме яйцата, прибавяме и олиото, оцета, захарта и солта. Разбъркваме и прибавяме по малко брашно и месим до получаването на меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около 40 мин.
Докато тестото втасва си измиваме зеленчуците и ги нарязваме на филийки, нарязваме и останалите продукти.
След като втаса тестото го разточваме на голяма, не много тънка кора, и с помощта на купичка изрязваме кръгчета. Във всяко от кръгчетата (на едната половина) слагаме от продуктите за плънката, поръсваме с чубрица и затваряме, като притискаме хубаво краищата с вилица, за да не изтича плънката.
Така правим всички кръгчета, като изрязъците от тестото събираме на топче и отново разточваме.
Нареждаме готовите мидички в намазана с олио тава и печем в умерена фурна до готовност (около 40 минути). След като са готови, изваждаме ги от фурната и отново поръсваме с шарена сол.
Коментари