Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Шарен боб с два вида джоджен

Шарен боб с два вида джоджен

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Шарен боб с два вида джоджен
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
29/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"А вие колко често готвите боб вкъщи?"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 500 г
  • сушен лук - 2 с.л.
  • сушени моркови - 2 с.л.
  • джоджен - 7 бр. стръка пресен
  • сушен джоджен - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива много добре и се залива със студена вода. Накисва се 12 часа.

След накисването водата се изхвърля и бобът се изцежда в гевгир.

Олиото се загрява и в него се изсипва изцеденият боб.

Запържва се при продължително бъркане за 15 мин, след което се залива с вода.

След завиране водата се изхвърля и се залива с нова вода.

Три пъти се изхвърля водата след завиране, като бобът се вари в четвъртата вода до полусваряване.

След полусваряване бобът се изцежда от водата и се изсипва в тенджера с капак.

Сушеният лук, моркови и джоджен се заливат с олио за 20 мин, след което се прибавят към боба в тенджерата с капак.

Прибавя се червен пипер и сол.

Залива се с топла вода и олио.

Боб яхнията се пече се 60 мин под капак в предварително загрята фурна.

Пресният джоджен се почистват, като се оставят само листата.

Измива се много добре и се нарязва на ситно.

След като бобът на фурна е готов, се прибавя ситно нарязаният пресен джоджен.

Разбърква се шареният боб с два вида джоджен много добре и се оставя във фурната под капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: