Харисе

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Харисе
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Този сиропиран сладкиш Харисе е страхотен лесен десерт, който можете да поднесе с топка ванилов сладолед за разкош"

Необходими Продукти

  • грис - 400 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • ядки - по избор за украса (орехи, лешници, бадеми)
  • Сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - струйка
  • ванилия - или портокалова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се разбъркват много добре, сместа се сипва в намаслена тавичка. Набождат се ядките и се пече 20 минути на 220 градуса.

Захарта, водата и есенцията се смесват за сиропа. Слага се да заври и се оставя да ври 5 минути.

Добавя се 1 с. л. масло и се отстранява от огъня. Сладкишът се залива веднага с горещия сироп и се оставя да престои поне 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#219559
Потребител#219559
Много хубаво се получи, макар, че времето за печене беше повече от 20 мин., но си заслужаваше.
03.09.2018 22:44

Подобни от медията