Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от картофи и кисело зеле

Мусака от картофи и кисело зеле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Мусака от картофи и кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • кисело зеле - 1/2 средно голяма зелка
  • картофи - 1/2 кг
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на тънки парчета 1/2 кг картофи. Посолете ги и ги запържете в масло.

Сварете добре половин кисела зелка, нарежете я, поръсете я с червен пипер и като поизстине я смесете с две яйца.

В тавичка с масло се изсипва половината от зелето, върху него пържените картофи и пак ред зеле. Сипва се 1/2 ч.ч. зелев сок и пак се пече докато остане без сос.

След това се залива с 2-3 сварени пресовани картофа смесени с едно яйце и 1/2 ч.ч. прясно мляко. Запечете го до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: