Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата в купа, добавя се киселото мляко с разбита в него сода да шупне, прибавят се олиото и бакпулвера. Сиренето се натрошава. Взема се една кора от пакета на Фамилия и се поръсва с малко олио, върху нея се поставя втора кора, намазваме с плънка по цялата повърхност и поръсваме натрошено сирене.
Прегъваме на две по дължина, за да стане широка лента. Намазва се с плънка и отново поръсваме малко сирене. Прегъва се от тесния край да се оформи баничка и нареждаме в намаслена тава.
Така се оформят всички банички, като гледате накрая да остане 2 с. л. смес, в която добавяме малко олио и с четка се намазват отгоре.
Поръсваме сусам и печем в загрята фурна 200 градуса за 20-25 минути до златисто.
Коментари