Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни бутчета с хрупкава коричка с майонеза и галета

Сочни бутчета с хрупкава коричка с майонеза и галета

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Сочни бутчета с хрупкава коричка с майонеза и галета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Обичаме всичко сочно и хрупкаво, поднесено красиво и апетитно! Поглеждаме го и го изяждаме !"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. долни
  • сол - на вкус
  • майонеза - 3 с.л.
  • галета - за овалване
  • за гарнитура
  • картофи - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • краставици
  • зелен лук - пера
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата почиствам и измивам. Набождам с вилица на няколко места, посолявам и намазвам с майонеза. Овалвам хубаво в галета.

Слагам в тавичка с хартия за печене и покривам с фолио. Оставям да престоят няколко часа. Пека на 200 градуса за 40 минути.

Отстранявам фолиото, намалявам градусите и запичам до желан цвят. Картофа обелвам и нарязвам на филийки, от които изрязвам сърца с форма. Пържа.

Краставицата и лука нарязвам на кръгчета и леко под наклон. Сервирам и подреждам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: