Бьоф Строганов с пилешко

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bgГотвач278565951
19/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 464
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето нарязвам на жулиени, овкусявам със сол и черен пипер, оставям да престои. Обелвам гъбите и лука. Гъбите нарязвам на жулиени, лука на тънки полумесеци.

В тиган слагам маслото и олиото, запечатвам филето от двете страни и изваждам. В същата мазнина запържвам гъбите, после добавям и лука към тях, пържа около още 3-4 минути.

Добавям нишестето, разбърквам, наливам сметаната, разбърквам. Връщам пилешкото. Слагам вода 2-3 с.л. затварям с капак и задушавам за 8 минути. Овкусявам със сол.

Сервирам поръсено с черен пипер и стрък магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
И аз така знам,че се прави с телешко месо.
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
20.05.2016 11:25
Да така Бьоф е говедо, но не обичам телешко и затова си го направих мой вариант! Не са го изписали към заглавието :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
20.05.2016 09:43
Ястието изглежда голяма вкусотия,но не се доближава до Бьоф Строганов.Името означава Телешко Строганов и заглавието на тази рецепта става нелогично..Телешко Строганов с пилешко. По скоро това е пиле със сметана и гъби,защото в тази рецепта общото с Бьоф Строганов е само гъбите,лука и донякъде сметаната,която тук е течна,а трябва да е заквасена.
0
0