Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Картофи с яйца на фурна

Картофи с яйца на фурна

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Картофи с яйца на фурна
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не се подвеждайте по апетитното бутче вляво. Рецептата е само за картофи с яйца на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 150 мл за готвене
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват и нарязват на сравнително едри кубчета. Заливате с половината зехтин, слагате подправки и печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

След това прехвърляте в йенска тенджера, сипвате сметаната и доовкусявате при необходимост. Слагате отново във фурна до сгъстяване на сметаната (може и да разбъркате 1-2 пъти докато се пече).

Когато сте достигнали желаната гъстота изключвате фурната, чуквате по едно яйце отгоре и поставяте тенджерата във все още топлата фурна за няколко минути да се запече и яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Никъде, не виждам как е направено месото, как така може!
19.05.2016 15:12
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Трябваше и него да опишеш как си го приготвила.:)
19.05.2016 13:42
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Освен картофите с яйцето какво друго има на снимката?
19.05.2016 13:26
1
Покажи всички подкоментари