Начин на приготвяне
В купа най-напред се слага киселото мляко и в него се загася содата. Ако млякото сладни, е хубаво да се сложи 1 ч.л. оцет в него, да се разбърка и тогава да се прибави хлебената сода.
След като киселото мляко шупне, по повърхността му се образуват множество мехурчета, последователно в купата се прибавят останалите изброени продукти и се разбъркват до получаването на тесто.
След това с лъжица (ако имате за сладолед, използвайте нея) сместа се разсипва в гнездата във формата за мъфини, в които аз сложих предварително хартиени чашки.
По желание върху всяка мъфинка може да набодете парченце сирене или кашкавал или да поръсите със семена (сусам и мак).
Пекат се в предварително загрята фурна до порозовяване -10-15 минути.
От сместа се получават 12 броя мъфини.
Чудесна закуска са в компанията на айрян, боза, чаша кисело мляко и любимо сладко!
Да ви е сладко!