Лесни Добруджанки

Лесни Добруджанки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Толкова лесни, че и дете може да приготви ароматни добруджанки, опитайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • сирене - 1 ч.ч
  • кашкавал - 100 г настърган
  • масло - 20 г
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си купа, където си поставяме пресятото брашно.

В средата на брашното счукваме яйцето и разбиваме, като добавяме киселото мляко с разбита в него сода, щипка сол, натрошеното сирене.

Замесваме меко тесто и с мокри ръце оформяме топчета.

В намаслена тава ги нареждаме, като в средата на всяко топче правим дупка и в нея поставяме малко масло.

Поставяме във фурната и печем сиренките на 180 градуса за 15-20 мин.

Вадим поръсваме всяка със настърган кашкавал и отново поставяме добруджанките във фурната до разтапянето му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: