Млечни курабии с грис

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Млечни курабии с грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • грис - колкото поеме
  • За сиропиране
  • вода - 500 мл
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме на огъна млякото със захарта и чакаме докато заври, като разбъркваме докато се разбие захарта. След като е завряло на тънка струя и с постоянно бъркаме добавяме грисa, до момента, в който сме получили не много гъста каша.

След като кашата изстине едно по едно добавяме яйцата и разбъркваме хубаво. Прибавяме и ванилията. Правим ги под формата на сплескани кюфтенца и печем в намазнена тава докато порозовеят.

Смесваме водата и захарта и сваряваме сироп, в който потапяме курабиите, след като вече са изстинали. Изчакваме малко да се напоят, вадим от сиропа и ги поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: