Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с пресен лапад

Супа с пресен лапад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Супа с пресен лапад
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 1/2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • вода
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зелен лук - 2 бр.
  • лапад - 15 листа пресен
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам домата и го нарязвам на ситно. Моркова почиствам и нарязвам на дребни парченца. Пресният зелен лук си нарязвам на ситно, магданоза също.

Почиствам си лапада от дръжки, жилки, измивам го, попарвам го, отцеждам го. Нарязвам лапада на малки парчета. Всичко си слагам в тенджера с вода да заври.

Слагам олио, посолявам. Почиствам си ориза и го измивам. Като е всичко почти готово сварено, добавям ориза.

Оставяме пак да ври на тих огън. Като е готова дърпаме от котлона. Правим си застройка с мляко и яйце, сипваме я. Разбъркваме. Хапваме топлата супа с хляб. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: