Пухкави мекици

14/10/2018
"Мекиците на Дебелата Берта са тотален хит. Приготви си ги с най-хубавата рецепта за мекици "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
85 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо860 883
  • Преглеждания за месеца5175
  • Преглеждания за седмицата1558
  • Коментирана45 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена85

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша.

Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.

Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво и слузесто.

Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички.

Изпържете пухкавите мекици от двете страни. Изваждайте готовите върху кухненска хартия. Поднесете със солена или сладка гарнитура.

Рейтинг

5 50
4 53
3 21
2 17
1 15
Дай твоята оценка:

Коментари (45)

Изпрати
Потребител#210474
Tова е рецептата за улучни мекици на Танита от "Рецепти прелитащи океана". Коректно е да посочите източника
0
0
Румяна Сакалийска
Вкусни са
1
0
Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
21.12.2017 11:30
Мекиците на вкус са ОК, но станаха мазни...
7
6