Мини гръцки наденички (soutzoukaki)

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Мини гръцки наденички (soutzoukaki)
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Само ви се струва, че са кебапчета, това са едни страхотни наденички, които за нула време ще изчезнат от чинията ви"

Необходими Продукти

  • За наденичките
  • кайма - 500 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - една щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 1 филия без коричките
  • яйца - 2 бр.
  • кимион - 2 щипки
  • брашно - за овалване
  • за Соса
  • червено вино - 1 ч.ч
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • канела - 1/2 к.л.
  • зехтин - 40 мл
  • зехтин - 50 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всичките съставки за наденичките, подобно на нашенските кебапчета, но ги оформяме като малки наденички.

Овалваме ги в брашно и ги изпържваме в мазнината, предвидена пържене.

Подготвяме сос, като като смесваме изброените съставки за сос и го сложим в тенджерка да заври на котлона.

Когато заври, пускаме в него наденичките и бъркаме, докато течността се поизпари, сосът се сгъсти достатъчно и наденичките поемат от него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: