Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Тиквички на тиган по гръцки

Тиквички на тиган по гръцки

Тиквички на тиган по гръцки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусът на лятото - хрупкави тиквички на тиган по гръцки, които задължително трябва да поднесете с кисело мляко и малка мастичка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч. за пържене
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 3 стръка
  • бял пипер - 2 щипки
  • кисело мляко - 200 г
  • краставици - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на ленти и се поставят в купа със студена вода.

В друг съд смесваме брашното, солта и белия пипер. Всяка лента от тиквичките, отцедена от водата, се овалва в брашното, после за кратко отново се потопя в купа с вода.

Пържим в загрято олио от двете страни до златисто.

Когато се поставят, внимавайте да не се изгорите.

Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината. Приготвени по този начин, тиквичките не поемат много олио.

Поднасяме с млечна гръцка салата, приготвена от кисело мляко, краставица, нарязана на кубчета, сол, счукани скилидки чесън и пресен копър. Аз гарнирах и с пресни пържени картофки, поръсени с чесън и копър.

Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да приготвиш пържени тиквички се изисква време, но пък са много вкусни с чесънче и така поднесената гръцка салата.
21.05.2016 13:50
2