Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз с пилешко и моркови

Ориз с пилешко и моркови

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k5k6
Ориз с пилешко и моркови1 / 2
22/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 1 купичка
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 2 - 3 щипки
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и се слагат в тенджера. Добавя се вода малко над съдържанието. Добавя се щипка сол и се оставят да заврат.

В отделна тенджера се добавя олиото и оризът и се запържва, докато промени малко цвета си. След това се слага щипка сол, морковът се нарязва на ситни кубчета, добавя се черен пипер и чубрица.

Готовите бутчета се обезкостяват и се добавят към ориза.

Бульонът се добавя и се оставя да заври за около 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: