Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на порции, измива се и се подсушава. Олиото се загрява в тиган и месото се запържва за 3-4 минути от всяка страна.
Месото се прехвърля в тавичка, поръсва се със смляния черен пипер.
В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно кромид лук за 4-5 минути. Добавя се наситнения моркови и чесънчето и се запържват заедно с лука.
Оризът се слага в цедка и се измива под течаща вода. Отцежда се и се добавя към лука и моркова, запържва се, докато стане стъклен, като се разбърква непрекъснато.
Запърженият ориз се слага в тавата при пилето, налива се 3 чаени чаши гореща вода, разбърква се и се поръсва с 1/3 от наситнения магданоз.
Тавата се слага в загрятата на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор, пече че около 45-50 минути, или докато оризът на фурна абсорбира водата.
Изключете фурната и оставете тавичката вътре за още 10-15 минути.
Сервирайте пилето с ориз в порционни чинии, поръсете със ситно нарязания магданоз и украсете с резенчета свеж морков.
Пилешкото с ориз и моркови е много вкусно.