Пилешки сърца на шишчета

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
22/05/2016
"Нямате търпение да ги опитате, защото са супер сочни и много ароматни "
Приготвяне35 мин.
Готвене15 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 971
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шишчета

Начин на приготвяне

Пилешките сърца се разцепват внимателно от едната страна, разтварят се и хубаво се почистват и измиват.

След като сме почистили добре сърцата, ги оставяме в купа и ги поръсваме с подправки на вкус и на тънка струя олио (около 2-3 с.л.), разбъркваме ги хубаво, да се овкусят равномерно.

След това хващаме сърцата и като ги държим разтворени, ги набождаме на шишчетата*.

Готовите шишчета слагаме в загрят тиган или скара, печем до готовност, след което обръщаме да се изпекат и от другата страна.

Докато се пекат шишчета, може около тях да наредим зеленчуци, които по-късно да сложим като гарнитура.

* Дървени шишчета - 5-6 бр.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Славейков
Лесна рецепта, вкусно мезе!
0
0
Потребител#170618
Можете да ги оставите поне за 30 мин. в хладилника да се мариноват.Така ще поемат добре подправките и ще добият по-наситен вкус.И малко лимон като финален щрих ... ммм ..мозък!
1
0
Наталия Петрова
Всичко зависи от времето с което разполагаме, а за лимоновия сок- не сме му фенове. Но разбира се всеки може да си добави каквото му е по вкуса.
1
0
Гергана  Георгиева
Много са вкусни сърцата така на шишчета! Аз си правя отделно сос от малко масло, сметана,портокалов сок и подправки. С него поднасям шишчетата и си вървят чудесно.
1
0