Пилешки сърца на шишчета

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пилешки сърца на шишчета
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
22/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Нямате търпение да ги опитате, защото са супер сочни и много ароматни"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца се разцепват внимателно от едната страна, разтварят се и хубаво се почистват и измиват.

След като сме почистили добре сърцата, ги оставяме в купа и ги поръсваме с подправки на вкус и на тънка струя олио (около 2-3 с.л.), разбъркваме ги хубаво, да се овкусят равномерно.

След това хващаме сърцата и като ги държим разтворени, ги набождаме на шишчетата*.

Готовите шишчета слагаме в загрят тиган или скара, печем до готовност, след което обръщаме да се изпекат и от другата страна.

Докато се пекат шишчета, може около тях да наредим зеленчуци, които по-късно да сложим като гарнитура.

* Дървени шишчета - 5-6 бр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесна рецепта, вкусно мезе!
22.06.2020 19:53
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Можете да ги оставите поне за 30 мин. в хладилника да се мариноват.Така ще поемат добре подправките и ще добият по-наситен вкус.И малко лимон като финален щрих ... ммм ..мозък!
24.05.2016 10:42
1
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много са вкусни сърцата така на шишчета! Аз си правя отделно сос от малко масло, сметана,портокалов сок и подправки. С него поднасям шишчетата и си вървят чудесно.
22.05.2016 16:52
1