Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Бабиното сладко от ягоди

Бабиното сладко от ягоди

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
"Разкошно сладко по семейна рецепта, която се предава от поколение на поколение"

Необходими Продукти

  • ягоди - 3 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонена киселина - 1/ч ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват и почистват от зелените листенца. Поставят се в дълбока тенджера и посипваме отгоре със захарта. Оставят се за една нощ на хладно и покрити с капак.

На другия ден се разбърква и поставяме на котлона. От шест възможни степени аз варих на 5, като към края намалих на 4 степен.

Бърка се от време на време, за да не загори, защото се сгъстява. Когато се образува розова пяна, с решетъчна лъжица се изхвърля.

Варих 2 часа сладкото. Малко преди края добавих лимонената киселина, разбърква се добре и след 4- 5 минути е готово.

След като се охлади, сладкото от ягоди се сгъстява още малко, имайте едно на ум.

Сипвам в сухи бурканчета, затварям с капачка и обръщам с дъното нагоре, докато се охладят - така се запечатват.

Вкусно и ароматно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Значи не случайно се казва сладко, защото трябва да е сладичко,ама с толкова захар,нема как,знаете ли какви са пропорциите както е по рецепта на1 кг плод 1 кг захар.Вчера го правих и то с домашни ягоди и сладки направих го на кг плод захар
31.05.2022 18:59
9
4
2
Покажи всички подкоментари
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Лимонтозу може и да не се слага. Ягодите са достътъчно кисели!
22.05.2020 19:04
1
4
Руми Кускусчиева
Руми Кускусчиева
За първи път правя сладко от ягоди и използвах вашата рецепта благодаря ви, сладкото ми се получи
10.06.2017 12:30
20
3