Начин на приготвяне
В хладка вода разтваряме маята, към тях прибавяме и яйцата, като отделяме един жълтък за намазване, след това прибавяме олиото, оцета, солта и хубаво разбъркваме, след това сипваме лимонадата, леко разбъркваме и постепенно прибавяме брашното до получаването на меко тесто.
Оставяме тестото да втаса за около 1 час. След като е готово тестото, го разточваме на кори и го нарязваме на триъгълници. Във всяко триъгълниче слагаме сирене и навиваме на кифлички.
Готовите кифлички нареждаме в тава с хартия за печене. Разбиваме отделения жълтък с малко вода и с помощта на четка мажем кифличките, оставяме ги да втасат и след това печем в загрята на 150-180 градуса фурна до готовност.
По желание, след като са изпечени, може да ги потърсим с шарена сол.