Домашни Орехчета

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Вкусотиите, които нашите баби са ни приготвяли, са останали завинаги в сърцата ни. Такава е и тази прекрасна ретро рецепта за домашни орехчета"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 краве
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме си тестото. Откъсваме си малко и слагаме в отворите на преса за печене с форма на орехчета.

Печем си орехчетата в пресата на котлона. Оставяме да изстинат.

Правим си крема, като разбиваме яйцето, добавяме масло, захар, орехи, прясно мляко.

Объркваме и за аромат на крема слагаме какао и коняк.

Във всяка половинка на орехче слагам крем и залепваме две по две.

Хапваме сладките с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Поправете си рецептата, ако обичате! Иноватор сте, личи! Практиката, обаче, казва друго....
05.10.2021 19:24
1
Марияна
Марияна
Извинявам се не съм написала - брашно колкото поеме за меко тесто. Моята преса ми е от 25 години, руско производство. Да, и сега се продават такива преси - за орехчета, гъбки, миздички и са на цена около 20, 25 лв.
24.05.2016 14:27
9
6
Албена Асенова
Албена Асенова
Ако е вкусът познат от едно време,трябва да са разкошни.
24.05.2016 11:49
1
Албена Асенова
Албена Асенова
А има ли такива преси да се продават сега в магазините?
24.05.2016 11:48
4
5
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Липсата на брашно е явно техническа грешка. аз също много ги харесвам и преди години правех често.
24.05.2016 10:37
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни са тези орехчета,имам много записани рецепти за приготвянето им,но все още нямам преса :) Твоята рецепта,обаче ми се струва странна,тази мас,на мен лично ми е много,а и липсва брашно,тестото от какво се споява като няма брашно?
24.05.2016 09:14
1