Начин на приготвяне
Неустоими коледни орехчета с крем - любимите дребни сладки!
Разбиваме пудрата захар с яйцето, добавяме киселото мляко, разтопеното масло, ванилията и щипка сол. Брашното го пресяваме, добавяме го и омесваме меко тесто.
Вземаме топченца от тестото колкото лешник и печем в преса за сладки орехчета.
Приготвяме си крема за сладки, като слагаме на котлона половината мляко и захарта. Брашното разтваряме в останалото мляко и го добавяме към другото.
Бъркаме до сгъстяване. Разбиваме си маслото с 1/2 ч.ч. пудра захар добавяме ванилията.
Млечния крем оставяме да се охлади и го добавяме към масления. Пълним сладките и ги слепваме. Овалваме в пудра захар и оставяме на хладно за едно денонощие да омекнат слепените сладки.