Начин на приготвяне
Бутчето се обезкостява и нарязва на много ситно, след което се слага в тенджера, в която предварително сме сгорещили маслото и олиото.
При често разбъркване запържваме пилето, докато си смени цвета, след това прибавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме и заливаме с 4 чаши гореща вода.
Оризът се почиства и измива хубаво и щом водата в тенджерата заври, се сипва вътре. Варим ориза около 8 минути, след което махаме тенджерата от котлона и слагаме капака, да се задушат месото и оризът (около 15 мин).
Докато приготвяме ориза, в друга тенджера (на слаб огън) сипваме маслото(10 г), водата( 1 ч.ч.), сол на вкус, сипваме и зеленчуците, разбъркваме, затваряме тенджерата и ги оставяме да се задушат (около 10 мин.) до пълното сваряване на зеленчуците.
След като са готови и оризът, и зеленчуците, сервираме.