Начин на приготвяне
Хлябът се накисва, изстисква се хубаво и се натрошава на ситно. Лукът се настъргва, а магданозът се нарязва на ситно.
В купа смесваме лука, магданоза, хляба, яйцата, сол, черен пипер, разбъркваме хубаво и прибавяме и каймата и разместване, за да се овкуси хубаво.
В една дълбока чиния чукваме яйцата за панировката и хубаво ги разбиваме, в друга чиния смесваме двата вида брашно и ги разбъркваме.
Сгорещяваме олиото и вземаме половината от каймата, оформяме голямо кюфте, овалваме с две ръце в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата, отново в брашното и внимателно пускаме в олиото да се панира (котлонът не трябва да е много силен).
Така приготвяме и другото кюфте, като след като се изпържат/ панират от едната страна, ги обръщаме от другата.