Курабии без яйца

редакция:
Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Курабии без яйца
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Само ги вижте колко са пухкави и примамливи. Благодарни сме за всяка рецепта от стария тефтер."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 8 с.л.
  • захар - 15 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • ванилия - 4 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината кисело мляко се слага амонячната сода и хлебната сода.

В купа изсипваме млякото, добавяме захарта и олиото и ванилията, като се разтвори захарта, добавяме и млякото със содите.

Разбъркваме и постепенно добавяме брашно. Замесваме меко тесто. Късаме от тестото и оформяме топчета, овалваме в захар и подреждаме в тава, намазана с олио.

Печем курабиите на 170 градуса в предварително загряла фурна.

Ако тези курабии ти харесват, опитай и нашите захаринки или тези курабии с мас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз, не подредих курабиите като цвете. Отделни топчета по-големи, трябваше да ги опаковам индивидуално! Много добра рецепта! аз добавих и смлени орехи.
29.11.2024 10:35
Анонимен
Анонимен
Рецептата много добре се получи! Чудесна! Опитайте!
29.11.2024 10:31
Анонимен
Анонимен
Страхотни са, всички ги харесват! Благодаря много за рецептата!
13.01.2023 18:15
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Прилича ми на голяма курабия цвете, много е ефектно така. Супер!
25.05.2016 01:11
1
1
Покажи всички подкоментари