Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Великденски големи курабии Яйца

Великденски големи курабии Яйца

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Великденски големи курабии Яйца
Снимка: Анонимен
1 / 2
18/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
5
"Да направим Великден още по-вкусен с тези страхотни курабийки с формата на яйца"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 30 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 180 г
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • жълтъци - 5 бр.
  • есенция - ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива на рядка каша с малко мляко, захар, сол и брашно. Поръсва се с брашно и се оставя да бухне.

Маслото и захарта се разбиват на пяна. Към тях се прибавят един по един жълтъците, а после и останалото мляко.

Добавят се и брашното, есенцията, лимоновата кора и втасалата мая. Тестото се омесва добре завива се с кърпа и се оставя няколко часа на хладно /върху лед или в хладилник/.

От тестото се поставя в различни силиконови формички за печене.

Формичките се поставят в съвсем леко загрята фурна. Температурата се увеличава след 10-12 минути, като през цялото печене не трябва да е твърде висока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: