Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето със захарта с подходящ прибор в купа. След което добавяме олиото и меда, като разбъркваме добре до хомогенна смес. В получената смес включваме джинджифила и канелата.
Следва да омесим меко и гладко тесто (в случая в стъклена купа), като постепенно добавяме брашното с бакпулвера и ванилията към сместа. Ако се наложи, добавяме още малко брашно.
Оставяме за около един час готовото тесто (в купата) в хладилник, за да стегне, като го покриваме с прозрачно фолио.
След като тестото за коледните сладки стегне, върху плот поръсен с малко брашно, разточваме с точилката тесто с дебелина 3-4 мм.
С подходящи формички изрязваме бисквитки, които поставяме в тава, покрита с хартия за печене.
Печем коледните курабии в предварително загрята до 170 °C фурна, за около 7-10 минути, при непрекъснато наблюдение.
След като коледните меденки изстинат, ги съхраняваме в херметически затворен, стъклен буркан или купа.
Да Ви е сладко и благословени зимни празници!
Вижте още 3 идеи за празнични сладки, както и идеи за коледни сладки за семейно щастие.