Коледни курабии

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Коледни курабии
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Толкова е лесно да направите коледни сладки - Да Ви е сладко и благословени зимни празници!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 до 270 г, лимец
  • яйце - 1 бр
  • олио - 90 мл
  • кафява захар - 110 г
  • мед - 70 г
  • бакпулвер - 10 г
  • джинджифил - 2 г
  • канела - 2 г
  • ванилия
  • карамфил - щипка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето със захарта с подходящ прибор в купа. След което добавяме олиото и меда, като разбъркваме добре до хомогенна смес. В получената смес включваме джинджифила и канелата.

Следва да омесим меко и гладко тесто (в случая в стъклена купа), като постепенно добавяме брашното с бакпулвера и ванилията към сместа. Ако се наложи, добавяме още малко брашно.

Оставяме за около един час готовото тесто (в купата) в хладилник, за да стегне, като го покриваме с прозрачно фолио.

След като тестото за коледните сладки стегне, върху плот поръсен с малко брашно, разточваме с точилката тесто с дебелина 3-4 мм.

С подходящи формички изрязваме бисквитки, които поставяме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем коледните курабии в предварително загрята до 170 °C фурна, за около 7-10 минути, при непрекъснато наблюдение.

След като коледните меденки изстинат, ги съхраняваме в херметически затворен, стъклен буркан или купа.

Да Ви е сладко и благословени зимни празници!

Вижте още 3 идеи за празнични сладки, както и идеи за коледни сладки за семейно щастие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: