Лятна манджа с патладжан

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
24/05/2016
"Докато е лято и има пресни патладжани, не пропускайте да приготвите и тази невероятна лятна манджа!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136 008
  • Преглеждания за месеца920
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на едри кубчета и слагаме в купа със солена вода (повечко сол), така му излиза горчивината.

Нарязваме лука на едро със чушките. Слагаме да се пържат лукът, чушката и патладжанът.

Като се позапържат, сипваме буркана с домати или ако имате, което е най-добре, пресни обелени домати.

Като се посгъстят, може да се добави малко размито брашно за леко сгъстяване.

Поръсваме с магданоз.

Пластмасова лъжица с контейнер за бавно отделяне на подправките-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова лъжица с контейнер за бавно отделяне на подправките
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

За перфектното овкусяване на гозбите, които готвите - стилна и функционална пластмасова лъжица-контейнер за подправки

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Dora Grozeva
Dora Grozeva
05.08.2017 21:02
Много вкусно...Определено отива в графа любими
2
0
Даниела Дойчинова
Рецептата е бърза, лесна и вкусна. Благодаря за точните мерки и количества. Много добре се получи и определено ще си я приготвяме честичко вкъщи. Единственото, което промених е, че обелих патладжаните.
4
0