Суха баклава

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
29/05/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 3 яйца и към тях прибавяме постепенно солта, разбитото на пяна масло и брашното, като замесваме умерено твърдо тесто.

Разделяме го на две топки. Разточваме всяка топка на кора с големината на тавата, в която ще правим баклавата. Прибираме корите в хладилник.

Разделяме белтъците и жълтъците на останалите яйца. Прибавяме захарта към жълтъците и ги разбиваме на пяна.

Добавяме постепенно счуканите орехи и ванилията. Накрая слагаме разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа върху първата кора и върху нея поставяме втората.

Печем корите в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути. Изваждаме и нарязваме на фигури.

Оставяме да изстине и я заливаме с горещ сироп от сварените вода, захар и лимонов сок.

Захлупваме отгоре и оставяме да попие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Хубава е рецептата но защо - суха баклава? Пак е сиропирана.
0
0
Потребител#170618
Вероятно автора е решил да я кръсти така,но рецептата е уникална.
0
0
Потребител#170618
Никога до сега не съм правила баклава.Това е единствената рецепта,която ме вдъхнови от първо четене да запретна ръкави.Благодаря за страхотната рецепта!
0
0