Суха баклава

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Суха баклава2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 500 г
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 3 яйца и към тях прибавяме постепенно солта, разбитото на пяна масло и брашното, като замесваме умерено твърдо тесто.

Разделяме го на две топки. Разточваме всяка топка на кора с големината на тавата, в която ще правим баклавата. Прибираме корите в хладилник.

Разделяме белтъците и жълтъците на останалите яйца. Прибавяме захарта към жълтъците и ги разбиваме на пяна.

Добавяме постепенно счуканите орехи и ванилията. Накрая слагаме разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа върху първата кора и върху нея поставяме втората.

Печем корите в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути. Изваждаме и нарязваме на фигури.

Оставяме да изстине и я заливаме с горещ сироп от сварените вода, захар и лимонов сок.

Захлупваме отгоре и оставяме да попие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубава е рецептата но защо - суха баклава? Пак е сиропирана.
30.05.2016 00:39
1
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Никога до сега не съм правила баклава.Това е единствената рецепта,която ме вдъхнови от първо четене да запретна ръкави.Благодаря за страхотната рецепта!
29.05.2016 21:33