Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Италиански сос Болонезе

Италиански сос Болонезе

МоникаМоника
Чирак
6633138
Италиански сос Болонезе
Снимка: Моника
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Най-вкусните талиатели ще се получат с този италиански сос Болонезе"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка, може и смес (едро смляна)
  • бекон - 150 г
  • моркови - 50 г
  • целина - 50 г
  • лук - 50 г
  • доматен сос - 300 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • бульон - 400 мл
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 1/2 ч.ч. прясна или (готварска) 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът, морковът, целината и лукът се нарязват на много ситно (може за малко в блендер) и се слагат на много слаб огън в тиган с повечко мазнина, да се запържат до промяна на цвета.

Тогава се слага каймата и се готви, докато порозовее, сипва се виното и се разбърква.

Когато виното се изпари, се добавят доматите и се оставя да ври за около 1 час и 30 мин - 2 часа, добавяйки от бульона, когато е необходимо.

Към края на готвенето добавете сол, черен пипер и млякото, накрая сипете и сметаната.

Болонезето е готово за вашите талиателе.

ДА ВИ Е СЛАДКО с този италиански сос Болонезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: