Начин на приготвяне
В дълбока купа се слага брашното и се прави кладенче, в което се слага солта и олиото. В отделна купа слагаме хладка вода и маята със захарта. След като шупне, се слага при брашното. Сипва се хладка вода и се замесва меко тесто. След това се оставя да втаса така, докато се приготви плънката.
В средно тиганче се нарязва лукът и се слага с малко олио да се запържи, докато омекне. Непрекъснато се бърка, да не загори. След като е готов лукът, се сваля от огъня и се нарязва копърът и се слага изварата. Посоляваме на вкус и разбъркваме.
След като е готова плънката, вземаме и делим тестото на 2 части. След това го разтриваме с точилка на квадратни обги и ги режем отстрани в краищата и в средата слагаме 2 лъжици от плънката и ги сплитаме.
Така се прави с всичките. След това се намазнява тавата и се поръсва се поръсва с брашно. Пекат се на 180 градуса на предварително загряна фурна. След като се запекат, се вадят и се покриват с кърпа и се оставят така около 20 минути, след това се сервират.