Начин на приготвяне
Около килограм свински шол се шпикова с чесън, намазва се със зехтин, червен и черен пипер, посолява се и се наръсва с чубрица.
Запечатва се на тиган за 4-5 мин., за да запази соковете си. Слага се в тавичка с малко бира и вода, завива се с фолио и се пече в предварително загрята на макс фурна около 15 мин., след което намалявате фурната на 150 градуса за 2 часа.
Kартофени гъбки
Избирате малки пресни картофчета, измивате добре и оформяте като гъбки. Слагате ги в тава (аз добавих към тях и изрязаната част от картофчетата), посолявате, поръсвате с червен пипер, добавяте малко чесън и вода да залее половината картофки. Десетина минути преди да ги извадя, поръсвам със ситно нарязан копър. Печете до зачервяване.
Коментари
Идеята с картофките е много добра,единствено бих сменила месото с парче врат,по сочно е,шола е малко по сухичък