Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско с картофени гъбки

Печено свинско с картофени гъбки

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Печено свинско с картофени гъбки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ето го разковничето на винаги верния мъж"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • свинско месо - 1 кг.свински шол
  • зехтин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • бира - 100 мл
  • чубрица - суха
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печено свинско

Около килограм свински шол се шпикова с чесън, намазва се със зехтин, червен и черен пипер, посолява се и се наръсва с чубрица.

Запечатва се на тиган за 4-5 мин., за да запази соковете си. Слага се в тавичка с малко бира и вода, завива се с фолио и се пече в предварително загрята на макс фурна около 15 мин., след което намалявате фурната на 150 градуса за 2 часа.

Kартофени гъбки

Избирате малки пресни картофчета, измивате добре и оформяте като гъбки. Слагате ги в тава (аз добавих към тях и изрязаната част от картофчетата), посолявате, поръсвате с червен пипер, добавяте малко чесън и вода да залее половината картофки. Десетина минути преди да ги извадя, поръсвам със ситно нарязан копър. Печете до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Охх лелееее,разтуптя ми се сърцето :) Страхотно апетитно и вкусно изглежда!
Идеята с картофките е много добра,единствено бих сменила месото с парче врат,по сочно е,шола е малко по сухичък
25.05.2016 16:14
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Картофите допълват много това ястие и гъбки може да се прибавят.
25.05.2016 16:10
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно! В допълнение с картофки!
25.05.2016 16:08
1
1
Покажи всички подкоментари