Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Мини пици с патладжан

Мини пици с патладжан

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Мини пици с патладжан
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. дълъг тесен
  • домати - 2 бр. средно големи
  • колбас - 150 - 200 г Камчия
  • топено сирене - 3 листчета
  • олио
  • сол
  • майонеза
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се почиства и се нарязва на шайби, слага се в гевгир, посолява се и се оставя за около половин час.

След като патладжанът се е отцедил, го изплакваме и подсушаваме с кухненска хартия, слагаме го в купа, поръсваме малко олио и го овалваме в него.

Загряваме тиган и в него нареждаме да се пекат шайбите патладжан. След като се изпекат и от двете страни, ги нареждаме в тава върху хартия за печене.

Върху патладжана слагаме резени домат, салам и парче топено сирене.

Печем в загрята на 200 градуса фурна за 5 мин. След като са готови, сервираме с майонеза и кетчуп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: