Начин на приготвяне
Омесваме каймата с чубрицата, нарязаната на ситно една глава лук. От нея се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашно. Те се варят за 10 минути във вряща подсолена вода.
В мазнина задушаваме другата глава лук, нарязана на ситно. Слагаме нарязаните морков, пиперка и картофите, нарязани на едро.
Разбъркваме, добавяме брашното, червения пипер и предварително смлените на ситно домати.
Ястието се разбърква и към него се добавя вода, колкото да покрие картофите. Подправяме със сол. Като заври, се прибавят кюфтетата.
Варим яхнията до омекване на продуктите.
Картофената яхния се сервира гореща, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз и люта чушка по желание.
Картофената яхния с кюфтета е много вкусна.