Патладжанени лодки

26/05/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 279
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих си патладжаните и ги сложих върху загрят котлон да се позапекат по 5-6 мин. от двете страни. Това е много важна част от рецептата ми, защото ароматът от опушения патладжан няма как да се подправи по друг начин.

След като ги махнах от котлона, изрязах капаче и ги направих като лодка. Изхвърлих люспата, а месестата част накълцах на ситно. Нарязах и една глава лук, 2-3 скилидки чесън, добавих и патладжана и задуших в зехтина. Нарязах гъбите и сложих и тях в тигана.

Добавих пакетче кайма, червен, черен пипер и малко сол. Позапържих ги и добавих ориз. Когато и той се запържи, сложих малко доматена паста, оставих да покъкри 5 мин. и започнах да пълня патладжанените лодки.

Тъй като плънката ми дойде повече, изсипах и около патладжаните. Добавих малко водичка, колкото да покрие ориза и запекох във фурната.

Колкото и нескромно да звучи, казвам ви - няма такъв вкус!

Любителите на патладжана задължително трябва да пробват.

С малко кисело млекце .. ммм .. Уникалнооо!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар