Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешка плешка под юрган от кашкавал

Пилешка плешка под юрган от кашкавал

редакция:
Пилешка плешка под юрган от кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна пилешка плешка с кашкавалена коричка!"

Необходими Продукти

  • пилешки плешки - 6 бр.
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • кашкавал
  • масло
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • краставици
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките плешки се слагат да се варят и се отпенват. Във водата стриваме 1 бульон.

Като се сварят, но не до пълна готовност, се вадят и се слагат в тава със масло, черен пипер и малко олио.

Покриват се със настърган кашкавал, като преди това сме поръсили със червен пипер.

Връщат се във печката за да се разтопи кашкавалът.

Гарнираме пилешката плешка под юрган от кашкавал с краставица на ленти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: