Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дробчета с ориз

Дробчета с ориз

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Дробчета с ориз
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Знаем колко обичате дробчета, затова споделяме с вас тази рецепта"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 200 г от консерва черен и бял
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.голям
  • лук - 1 глава кромид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • масло - 40 гр
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • джоджен - 1 к.л сух
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се изважда от буркана и се нарязва на ситно, морковът се рендосва, лукът и магданозът се нарязват на ситно, а оризът хубаво се измива.

В тенджерата се сгорещяват маслото и олиото и в тях се запържват морковът, лукът и оризът, след това се прибавят дробчетата, доматеното пюре и подправките на вкус, запържваме още една две минути.

След това заливаме с 5-6 чаши гореща вода и варим около 8-10 мин., след това махаме от огъня слагаме капака и задушаваме за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: