Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Моето яйчено руло с кашкавал

Моето яйчено руло с кашкавал

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Моето яйчено руло с кашкавал
Снимка: Габриела
1 / 3
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
7 мин.
Порции
1
"Сочно яйчено руло с кашкавал, което поднасяме със завидно самочувствие - знаем, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (за 1 руло)
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кашкавал
  • мазнина - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме добре с прясното мляко в една купичка. Добавяме сол, черен пипер и чубрица.

Към сместа за яйчените палачинки добавяме подправки и оставяме настрана.

В тиган загряваме малко мазнина и изливаме малка част от яйчената смес като за тънка палачинка. Като е готова, я сгъваме от двете страни навътре - все едно сгъвате двете страни на плик.

Омлетът остава в средата на тигана, а от течността изливаме отново от двете страни.

Но препоръчвам да държите по отделно страните на огъня, защото средната част може да изгори.

След това изливаме от сместа от едната страна на тигана, като е готова, пак сгъваме към средата.

Кашкавала, нарязан на тънко, слагаме в средата и сготвените страни от яйчена смес прегъваме отгоре.

Редуваме така, докато свърши сместа за яйчено руло с кашкавал.

Поднасяме, като разрежем приготвеното солено руло.

Яйченото руло става много сочно и красиво.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: