Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска манджа от бакла и зелени сливи

Селска манджа от бакла и зелени сливи

Селска манджа от бакла и зелени сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За вегани, вегетарианци и пости"

Необходими Продукти

  • бакла - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 3 стръка
  • сливи - 10 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се измива и нарязва през средата на две.

Загрява се олиото, сипваме ситно нарязан лук и скилидки чесън, след него - баклата, да се задуши. Разбърква се, прибавяме червения пипер и сол.

Заливаме продуктите с гореща вода и оставяме да ври на тих огън, докато омекне баклата.

Малко преди края се пускат измити зелени сливи и нарязан магданоз. Варим още 10 минути.

За по-добра гъстота разбърквам 1 или две супени лъжици брашно с малко вода на кашичка и сипваме в манджичката.

Изключваме котлона и оставяме да поври още 2-3 минути за брашното.

Може да се поднесе с лъжица гъсто кисело мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: