Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с тиквички и сирене

Баница с тиквички и сирене

Баница с тиквички и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
27/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12 парчета
"Обзалагаме се, че не сте се сещали да приготвите баница точно с такава плънка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • олио - 200 мл
  • тиквички - 2 бр. средни
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • Плънка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на ситни кубчета в чиния. Поръсваме със сол и оставяме да излезе водата им.

Отцедени се смесват с нарязан копър , магданоз и щипка сол.

В купа се разбиват яйцата, добавяме 3 с.л. олио, киселото мляко с шупналата в него сода, брашното и малко сол.

Вземат се две кори, между тях се поръсва с малко олио. Върху втората кора се сипва 4-5 с.л. от яйчената плънка по цялата кора, поръсва се с тиквички и натрошено сирене.

Двете кори се навиват на руло. Така се прави и с останалите кори.

Нареждат се в тава. Нарязваме баницата с нож на парчета и поръсваме по разрезите с олио. Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор за 30 минути. Изважда се и сервираме.

Вкусна е топла и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Ваня ,много вкусна беше ,аз хапнах само баница със млечен сос, но става и с таратор - супер е
27.05.2016 19:42
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много добре се е получило с тиквички не бях правила банички но имам доста от двора и ще направя.Хубава идея.
27.05.2016 16:15
2